сряда, 26 ноември 2014 г.

Фабрика ДЪГА - по-доброто кафе :)

Да започнем от начало. Защо точно Фабрика ДЪГА и как разбрах за съответното заведение?

Случайно попаднах на статия в Дарик за състезанието Дарик Еспресо Cup, в което 16 софийски заведения влязохва в битка за най-добро еспресо.

16-те селектирани кафе локации бяха:

+това
Soho
Costa Coffee
Ma Baker
Starbucks
Фабрика Дъга
By The Way
Dada Cultural Bar
Memento
Кафетерия Mamma Mia
One More Bar
Park Bar
Локал
Паваж
Pesto
Хлебар

Повече за самите правила на състезанието можете да прочетете ТУК.

На 3 ноември Фабрика ДЪГА спечели приза за най-добро еспресо в София.

И нали ме гложди любопитството нямаше как да не отида и да проверя със собствените си очи и вкусови рецептори. И мога да кажа, че ако живеех по-близо до ул.Веслец, всяка сутрин щях да си купувам кафе от там. По-добре да дадеш повече пари за качествено такова, отколкото за обикновено. Това е истинска наслада за сетивата. Освен на кафето, можете да се насладите и на чай, домашна лимонада, фреш, смути или на любимото ми - сок от бъз (плод и цвят). Пие се от буркан със сламка! Повече от прекрасно.



"Фабрика Дъга" има приятен интериор, като дизайнът е на архитектите от Funkt. И моля ви разгледайте страницатa им -  ще забележите, че много от любимите ви заведения са тяхно дело - http://funkt.eu/en

А в GoGuide имаше следното ревю:

"Фабрика ДЪГА се появи с мисията да ни покаже какъв всъщност е истинският вкус на кафето. Тук той е като в дебелите книги - сладко-киселинен и в никакъв случай горчив. Във Фабрика Дъга може да се опитат няколко различни бленда кафе от три различни сорта арабика, балансирани толкова добре, че вкусът е уникален. кафе Вертиго пък има вкус на тъмни червени плодове, боровинки, а ароматът е див, жив, на цветя."

Във Фабрика Дъга са винаги добре заредени с кафета от различни области на света - Колумбия, Коста Рика, Етиопия. Там могат да се опитат и екзотични вкусове - Gesha Licelo от ферма Найнти Плъс в Панама, което е може би и най-скъпото кафе в заведението. Във Фабрика ДЪГА кафето се приготвя по няколко начина - хемекс, френска преса, вакуум пот, V60, студено приготвено кафе с лед.

Не се колебайте много и отделете една от сутринте си през уикенда, а защо не и през седмицата, ако имате време, за да опитате ароматно кафе и домашни мекици! :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар