сряда, 11 юни 2014 г.

Социалната чаша Muki

Не ви ли се иска всеки ден да започва с изненада?

Това може да стане възможно с Муки.

Paulig Muki е революционна чаша за кафе, която използва топлината от кафе, за да изобрази картина от външната страна на чашата. Дисплеят на Муки използва същата технология като тази на електронните четци.

Топлината от напитката се използва, за да се смени снимката на екрана на чашата. Щом снимката е готова, електричество вече не е нужно и изображението остава на екрана. В най-долната си част чашата има вграден алуминиев компонент. Горещината от кафето се трансферира към алуминиeвия компонен, а TEG-елементът (триетиленгликол)  използва горещината, за да създаде електричество, което задвижва екрана. Освен това платката е оборудвана с Bluetooth, който се свързва с мобилното ви устройство. То получава снимките от телефона ви и показва температурата на напитката с помощта на вграден термометър.

Можете да качите снимка от вашия смартфон или ваши приятели да ви изпратят забавно изображение или вдъхновяваща фраза.



Очаква се, чашата да се появи на пазара през 2015 във Финландия. Както при всеки нов интелигентен уред, Муки трябва да премине през серия от бета тестване преди да навлезе на пазара. Ако сте заинтересувани да се присъедините към бета тест, можете да посетите сайта и да попълните формата. Аз вече го направих и по последни дани има вече 2500 кандидатствали за тази привилегия.

Искаме Муки! Ето и едно видео, с което ще придобиете по-добра представа за чашата.



Няма коментари:

Публикуване на коментар