неделя, 1 юни 2014 г.

За децата и книгите с любов

Честит празник на всички, които носят детето в себе си! Не губете детската невинност и ентусиазъм! Ловете красотата и малките неща в живота с тези детските очи и не забравяйте да се усмихвате по-често! :)


В този ред на мисли и в духа на днешния празник, в Сливен приключи една, достойна за адмирации инициатива. В повечето случаи изборът на думи, като "седни и почети" се възприема, като поредната агресивна реплика в някой форум или блог, отправена към хора с повърхностен поглед върху нещата, но не и в този случай. "Седни и почети" е инициатива на група граждани от Сливен, измайсторили малка къщичка, в която могат да се намерят всякакви книги. Има и тетрадка, на чиято първа страница е написано:

"Аз съм къщичка за книги. Приютявам всякакви истории. Вземи, която ти харесва. Остави някоя за друг. Весело споделяне.
                                                                                                                                    - Къщичката"

Ето тук можете да видите повече снимки.

Прииска ми се да отида в Сливен и да споделя моята история. Нека все по-често ставаме свидетели на такива интересни инициативи, а защо и да не бъдем създатели на такива. Замислете се.

П.П. Можем да започнем, като дарим книга на щанда на Асоциация "Българска книга" на Пролетния пазар на книгата в НДК - 03-08.06. Дарените книги ще бъдат предоставени на училища в България, където няма хубави библиотеки и където децата, които искат да четат, не разполагат с ресурси.

Няма коментари:

Публикуване на коментар