четвъртък, 19 юни 2014 г.

Парфюм, който мирише на нови книги

И вие ли обожавате мириса на нови книги? Първото нещо, което правите, като видите нова книга, списание, е да си заврете носа в страниците?

Е, тогава със сигурност ще ви хареса парфюмa "Passion Paper", който е предназначен за book lovers.


“The story of a passion and a twisting plot
to put the particular bouquet of freshly
printed books in a bottle Paper Passion fragrance.”
By Geza Schoen, Gerhard Steidl and Wallpaper*
Този нов и уникален аромат е резултат от съвместната работа на парфюмериста Геза Шюн, модния дизайнер Карл Лагерфелд и издателя Герхард Щайдл и е напълно подходящ за любителите на книги. Paper Passion напомня за характерния мирис на току-що напечатани книги и акцентира върху комбинацията от няколко изкуства - дизайн, литература и парфюмерия. 
За да постигне този, така обичан от четящите хора, аромат, Геза Шюн е използвал 4-5 съставки, включително етилов линолеат и дървесни компоненти. Когато четем книги в нас се събужда голяма доза концетрация и сетивата се отпускат като при медитация. Към този ефект се стреми и известния парфюмерист. 
Опаковката е въдхновена от дизайнера Карл Лагерфелд, чиято идея е тя да наподобява книга и да се отваря като такава. На дясната страна има вдлъбната част, където е поставен парфюмът, а на лявата страна са разположени кратки есета от Гюнтер Грас, Карл Лагерфелд, Геза Шюн и Тони Чембърс. 


Напълно подкрепям изказването на Карл Лагерфелд "The smell of a freshly printed book is the best smell in the world". И все пак не бих използвала Paper Passion, за да се пръскам с такова богатство. Най-вече заради многото пристрастени към този аромат. Бих се чувствала като статуя във Венеция, обградена от всички страни от нахални гълъби :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар