сряда, 18 юни 2014 г.

Най-старата книжарница в света

Чудили ли сте се коя е най-старата книжарница в света? Може би е на една ръка разстояние.. Не точно, но ако имате път към Португалия, задължително трябва да я посетите.

Най-старата книжарница в света "Bertrand Bookstore" се намира в Лисабон и нейната история датира от 1732 година. Точно така, 282 години.

През 1755 книжарницата е разрушена от голямо земетресение, след което бива преместена в историческата част на Лисабон на улица Rua Garrett 73-75 и местоположението й не е променяно от тогава.

Днес Бертран е известна верига книжарници. Компанията разполога с над 56 книжарници из цяла Португалия, които са интегрирани в рамките на вътрешна информационна система. Те си сътрудничат с обмен на информация и книги, като се стремят да задоволят нуждите на клиентите си.

Когато става въпрос за английски книги, разнообразието на на Бертран е повече от удовлетворяващо, особено ако искате да разберете повече за историята и културата на Португалия. Карти, пътеводители и много английски преводи можете да намерите на рафтовете на книжарницата. Английската секция на Бертран е известна също така и с разнообразието от съвременна художествена литература и хубава селекция от книги за изкуството.

Струва си посещението, дори само да се насладите на интериора и да се пренесете в 1732 година.



Няма коментари:

Публикуване на коментар