неделя, 15 юни 2014 г.

Неделна киновечер: Какво да гледаме: Крадецът на книги

Създаден по международния бестселър, Крадецът на книги разказва историята на Лизел - необикновено и смело младо момиче, изпратено да живее в приемно семейство в Германия по време на Втората световна война. Тя се научава да чете благодарение на подкрепата на новото си семейство и на Макс, евреина беглец, който се крие под стълбите. За Лизел и Макс силата на думите и въображението се превръщат в единствено бягство от напрегнатите събития в действителността. Това е една невероятна история за оцеляването и силата на човешкия дух.  



Награди и номинации: 

Златен глобус’14 – Номинация за най-добра филмова музика БАФТА’14 – Номинация „Антъни Аскуид” за филмова музика Австралийски филмов институт’14 – Номинация за най-добър актьор в поддържаща роля (Джефри Ръш) МФФ Холивуд ’13 – Награда „Spotlight” (Софи Нелис) Накрада на филмовите критици на Финикс ’13 – Най-добро изпълнение на млад актьор в главна роля (Софи Нелис) Сателит ’14 – Наградата за успешен дебют (Софи Нелис), номинация за най-добра актриса в поддържаща роля (Емили Уотсън) и най-добра музика.

Филмът е оценен на 7.6 в IMDB. Прекрасна история, изпълнена с тъга и детска невинност. Препоръчвам го силно. За съжаление не съм чела книгата, но е следващата в ту-ду листата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар