петък, 12 септември 2014 г.

10 града с най-доброто кафе

Ако сте любители на кафето и обичате да му се наслаждавате колкото се може по-дълго време, тогава със сигурност трябва да включите градовете по-долу към списъка с пътуванията ви. Намерих тази статия в блог за пътувания -  Plenty Tours , като останах малко разочарована, че Италия не е включена в списъка с най-доброто кафе. Но все пак според класацията на Plenty Tours тези градове имат една от най-добрите кафе култури и страхотно кафе. И това са:

Виена, Австрия 

През 2011г. ЮНЕСКО включи виенската кафе култура като част от австрийското
нематериалното културно наследство. Това, което ни впечатлява толкова не е кафето, а кафе културата. Обичай е във Виена клиентите да останат с часове в кафенетата, да четат вестници и списания, да играят карти и др. Със своите мраморни маси и столове, приличащи на тронове, Виена има кафенета с декор,за който винаги сте си мечтали.

Осло, Норвегия

Норвежците съживяват представата как трябва да се пие кафе. Ако сте се за нещо по-различно, трябва да опитате норвежкото кафе, особено в Осло. Кафето се изпича толкова леко, че можете да вкусите колко перфектни са зърната.

Лисабон, Португалия 

Когато сте в Лисабон, правете като португалците - поръчайте си кафе Бика. Бика е шот еспресо със захар. Кафените зърна се изпичат на low-slow техника, която наистина подчертава вкуса. В допълнение към това кафенетата са красиво декорирани също.

Сао Пауло, Бразилия 

Повечето от кафето в света идва от Бразилия. Тя произвежда около една трета от световното производство на кафе. Ако сте пристрастен към кафето, можете да посетите Сао Пауло, който е богат на кафе култура. Със сигурност ще намерите перфектната чаша кафе.

Ванкувър, Канада 

Ванкувър е градът в Канада, полудял за кафе. Може да забележите кафе почти навсякъде; има повече от един Starbucks на почти всяка магистрала и малки кафенета в уединените квартали. С прилагането на методи за студено варене баристите подчертават най-добрия вкус в първокласните кафе зърна. Можете да опитате ново, като предпочетете малкото кафене, а не голямата верига.

Хавана, Куба

В Хавана кубинците са тежки пиячи на кафе -  в почти всяка част от деня си, сутрин или след хранене. Трябва да изпиете чаша кафе, докато сте в града, тъй като това е част от тяхната култура. Опитайте Coradito, което е еспресо с горещо мляко или Cafe Cubano, което е еспресо с добавена захар, докато още ври.

Портланд, Орегон 

Обществото в Портланд приема кафето си много сериозно. И под сериозно се има предвид, че се прави анализ на вкусовия профил на кафето и  се водят бележки. Точно като ценителите на виното за виното. Някои малки кафенета са започнали да пекат собствено кафе, така че не се изненадвайте при избора на кафе, който можете да намерите тук.

Сиатъл, Вашингтон

Сиатъл е известен в световен мащаб като родината на кафе гиганта Starbuck. Хората в Сиатъл пият повече кафе, отколкото навсякъде другаде в Америка. С 35 кафенетата на100 000 жители, не можете да ходите в продължение на повече от един блок, без да намерите поне едно кафене.

Мелбърн, Австралия 

Мелбърн се приема като кафе столица на Азия и Тихия океан. Много хора са на мнение, че тук се сервира най-доброто кафе. Баристите кспериментират с много техники за варене, за да направят чашата с кафе - тази, която сте търсели цял живот. Това е друг град в списъка, който има кафенета почти навсякъде, така че можете да  пропуснете големите вериги и да се насладите на обстановката в малките кафенета.

Тайпе, Тайван 

Тайван винаги е имал кафе като част от националното си наследство, като акцентът е върху бавните пивоварни техники, които правят кафето толкова добро, че една чаша никога не е достатъчна. Разбира се, използват се само най-добрите зърна кафе.

И както казах малко останах изненадана, че Италия не е включена, но може би не е включена заради това, че във всеки град кафето е страхотно, а класацията е само за градове. А от списъка изведнъж ме обхвана носталгия по Виена и прекрасния аромат на кафе от малките кафе къщички. Може би тя ще ми е първа в списъка с пътувания за следващата година. :) А на вас къде кафето ви е допаднало най-много? :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар