понеделник, 29 септември 2014 г.

LondON! : градът, който чете под земята

LondON!

Още с пристигането си усетих динамиката на този град. Англичаните са хора, които сякаш винаги бързат за нещо - за работа, за училище, за среща, за бира, за сухи дрехи :) За тях е нещо обичайно да се блъснеш с минимум петима човека на ден и то най-вече туристи, които не са свикнали с обратното движение. И за тях хитро са предвидени знаци накъде да гледат, като пресичат улици, от коя страна на ескалатора да застанат и какво да не носят, за да не пречат на бързащите. 

Единственото място, на което се усеща спокойствие, е в градския транспорт. Понякога за да стигнеш от точка А до точка Б, трябва да пропътуваш 20 спирки с метрото, а в някои случаи дори повече. Съвсем спокойно могат да се прочетат по 2-3 книги на седмица.

Огледаш ли се, могат да се видят навсякъде четящи хора - книги, елекотрнни книги, вестници, списания. Впечатление ми направи, че на спирките оставят току-що изпечатани безплатни вестници и списания, които да можеш да четеш по време на дългото пътуване и  да ги оставиш на седалките за следващия.

Помислили са за комфорта на пътуващите във всяко отношение :) Дано скоро тази практика се въведе и при нас.









И тематична снимка - англичанин, облечен в стил ала "Шерлок Холмс" чете книга със заглавие (което не знам дали добре се чете) "London Under" в лондонския Underground :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар