вторник, 21 април 2015 г.

Литературно четене: Канелената нощ с притихнала луна - Красимир Щаков



Ако искате да прекарате една вечер, отдадени на съзерцание с аромат на канела, заповядайте утре, 22 април на ежемесечната сбирка SoReadable в SOHO. Гост ще бъде един от любимите ни автори и наш приятел Красимир Щаков.

Той е автор на стихосбирката с лирически миниатюри „Изгубеност“, която е сред 30-те най-вдъхновяващи книги на 2014 г. в класацията на JobTiger TV, Книгата, която ме вдъхновява“. Негови произведения са вече публикувани в блога - ето ТУК, ТУК и ТУК и в онлайн изданието "Поетично кафене."

Красимир Щаков ще представи и книжка със специално селектирани текстове, придружени от автентични рисунки на Ралица Вълева, която илюстрира и стихосбирката "Изгубеност".

Младият автор ще ни потопи в един дълбоко съкровен свят на себепознание. Ще се опитаме да се докоснем до скритите мечти и копнежи и може би всеки по свой начин ще намери себе си. Стиховете и есеистичната проза могат да бъдат описани като едно вълшебно пътуване към нас самите. Всяка една дума, всеки един стих оставя следа в нас, като "топлина на пълна луна, която прониква в душата ни и тя хвърчи."

***

Няма и сама безспир се лута
канелената нощ с притихнала луна.
Примигва бавно през безброй звездици
и се изгубва за поредно утро, за деня.


Заповядайте на едно различно литературно четене на 22 април от 19:00 в SOHO. Вход свободен. Ние ще бъдем там.




Няма коментари:

Публикуване на коментар